Fixa looken med smycken och accessoarer

Att försöka välja vad man ska utsmycka looken med är inte alltid så lätt, men med den här guiden kommer du verkligen glänsa!

Det finns ju så mycket att välja på, så hur vet man vad man ska välja och om det passar? Ja, det viktigaste är trots allt att du följer din egna smak. I den här artikeln får du några tips och tricks för att skapa den bästa looken med olika accessoarer.

Istället för att köra på det gamla vanliga och det som man känner sig trygg med; våga prova utstickande accessoarer med sprakande färger och mönster! Tänk bara på att inte använda för mycket av det goda, eftersom det då kan upplevas som vilseledande och rörigt. Det bästa är några få utsmyckningar som får din outfit att sticka ut lite extra. Dessutom blir det snyggt om du håller dig till en eller några färger i det hela. Ett exempel är en blå blazer, svart överdel och blå byxor. Den svarta överdelen bryter av färgen utan att det blir för enkelt, samtidigt som det inte heller blir för mycket färg.

Halsband, örhängen och ringar

Att inte blanda för många smycken kan vara en viktig del i att få det perfekta resultatet. Det får ju inte bli rörigt! Blanda örhängen med ringar eller armband så får du en ganska standard, elegant look. Kör på färger och mönster/symboler du tycker om och trivs i så skiner du upp bara av en sådan enkel grej. Trivs du i något syns det på dig mer än du tror, du ser bekväm och avslappnad ut.

Väskor och skor

Samkör du en väska med dina skor så att de passar ihop? Bra, då är du redan där! Om du exempelvis har en viss färg på skorna kan du matcha väskan i samma färg, mönster eller utsmyckningar. Detta skapar ett tema som får looken att bli hållbar. Har du ingen väska eller ett par skor som passar kan du prova göra något själv, ett diy-projekt. Det kan vara så enkelt som att måla om ett par vita pumps till den där intensiva röda färgen du har på väskan.

Solglasögon

Alla vet vi att ett par snygga solglasögon till sommarlooken slår allt annat! Ett par solglasögon kan sitta på huvudet för att skapa en somrig look och kan anpassas efter vilken stil man vill gå efter. Solglasögon kan man ha fler än ett par för att bättre matcha till kläder, skor och andra accessoarer. En dag på stranden kan snabbt bli snyggt och elegant med en bikini, strandklänning, en badväska och ett par fina solglasögon, samt ett diskret armband som sätter pricken över i:et. Det bästa med solglasögon är ju att man kan välja mellan olika former, färger, utsmyckanden och mönster.

Skärp/bälten och huvudbonader

Fler accessoarer man kan fixa looken med är skärp och huvudbonader i form av mössor, hattar och kepsar. Även här finns massa utformanden av färger och mönster att välja mellan. Ett enfärgat skärp med ett enkelt smycke skapar snabbt en elegant look som passar till de flesta tillfällen. Själv händer det ofta att jag bara piffar till min look med ett snyggt skärp till ett par högmidjade byxor och stoppar in en del av tröjan så skärpet ska synas.

Hoppas du fått fler bra tips på hur just du kan göra med de accessoarer och smycken du har hemma, och att du kommer våga prova!